tiistai 24. maaliskuuta 2020

Minä kun muutkin


Tämä kiva haaste on ainakin Tiia Koivusalon ja Onnelin mainioissa blogeissa. Ja nyt omassani.* * *1. Millainen oli lapsuudenkotisi?

Varsinainen lapsuus käsittää mielestäni ajanjakson viiden ja kahdentoista vuoden väliltä. Sitä ennen on vain hajanaisia muistikuvia, ja sen jälkeen alkaa puolestaan nuoruus. Tuohon aikaan asuimme äidin, isän ja pikkusiskon kanssa rivitalossa Tampereen Lielahdessa. Pikkusiskoon minulla on miltei viiden vuoden ikäero, joten kovin paljon yhteistä meillä ei tuolloin vielä ollut jakamamme huoneen lisäksi.

Lapsuus oli jokseenkin vapaata aikana ennen kännyköitä. Ulkona oltiin kaikki liikenevät ajat, kavereita löytyi aina pelaamaan pistettä tai keinumattia. Kesäisin pääsin siskon kummien ainoana maskottina maalle, joko mökille Teiskoon tai vielä parempaa, maatilalle Varkauden lähelle. Siellä oli lehmiä ja hevonen. Lehmät olivat parhautta! Sisälläni on aina asunut pieni Miina Äkkijyrkkä.Minä ja sys, jouluna joskus. Kevättalvi -81. Rivitalot olivat rakennettu suojaisan pihan ympärille puolikaareen. Kuvassa näkyy yksi naapuritaloista.

 

2. Mitä harrastit lapsena?

Kolttosten lisäksi partiota. Luin myös paljon.


3. Kaunein kukka?

Kaikki kukat ovat kauniita. Tylsä vastaus, mutta minulle totta.

4. Mikä elementti?

Hankala kysymys. Esimerkiksi siksi, että kaipaan merta, mutta pelkään vettä. Pidän tulesta, mutta inhoan savunhajua. Ehkä vastaan kiinalaisen viiden elementin mukaisesti puu. (tirsk)5. Oletko optimisti vai pessimisti?

Realisti. Seuraava kysymys.


6. Oletko aamun- vai illanvirkku?

Nuorena olin aamunvirkku, nykyisin en kumpikaan. Olisin luovimmillani ja eniten ideoiva iltaisin, ikäväkseni minun täytyy alkaa laskea kierroksia samaan aikaan, jotta saisin nukuttua edes jokseenkin kelvosti. Liikaa puuhakkuus ryövää minulta kaiken unen, ei ainoastaan siirrä nukahtamista. Ehkä eniten saan aikaan aamupäivisin. Ainakin tällä järjestelyllä.


7. Unelmamatka?

Tässä kohtaa korona-showta vastaan, että ihan mikä tahansa! Piti mennä. Ei mennä. Kaikki siirtyy ja peruuntuu, kun koko maailma menee kiinni, maa maan sisälläkin.


8. Milloin ostit jotain itsellesi ja mitä se oli?

Lisää taulupohjia ja siveltimiä tänne poterooni. Taisi mukaan lähteä myös gessoa, galkyd -geeliä ja hajutonta tärpättiä. Kassalla nielaisin pari kuuluvaa kertaa. Hyvät siveltimet maksavat mahdottomia.Nyt on tarpeeksi taulupohjia, eikä tarvitse enää maalata päälle, kuten tämän keskeneräisen kanssa kävi. 
9. Lempikaupunkisi kotimaassa?

Tjaah. On niin monta kivaa, sellaista käymäseltään mukavaa. Kesällä kaikki kaupungit ovat kivoja. Jos minun pitäisi muuttaa täältä nääskaupungin kupeesta johonkin, muuttaisin varmaan maalle.


10. Kolme elämäsi kauneinta asiaa?

Perhe, joka käsittää neljä lasta, miehen ja kaksi karvaista höperöä. Kaksi lapsista ovat jo aikuisia ja omilleen muuttaneet. Äitiys on ollut elämäni kaunein asia. Aika on kulunut samaan aikaan tuskaisen hitaasti ja aivan liian nopeasti. Äitien raskas tehtävä on päästää irti, pitää ikävänkyyneleet omana asianaan ja onni poikasten pärjäämisestä julkisena.

Parisuhde, jollaista en ymmärtänyt kuvitellakaan. Jos häissäni joskus tanssittaisiin, ”häävalssiksi” ottaisin kaikessa pateettisuudessaankin Kaija Koon kappaleen Onnellinen loppu. Allekirjoitan siitä jokaisen sanan.

Kauneus. Kyllä, yksi elämäni kauneimmista asioista on kaiken olevan kauneus. Siksi maalaan, kirjoitan ja valokuvaan. Ilman kaipuuta kauneuteen tukahtuisin hiljalleen. Kauneus on luovuuden syvin ja antoisin lähde. Rumuuskin on, ja tuska. Kivuista kirjoitan minäkin kaikkein puhtaimmin. Palaan silti aina kauniiseen. Maailmassa, jossa kaikki laulut ovat jo ainakin kertaalleen tehty, runot kirjoitettu ja taulut maalattu, kauneus on sentään joka päivä uusi. Se on puiden kaarnassa. Jään alta vapautuvassa veden välkkeessä. Kahvin tuoksussa. Odottamattomassa hymyssä. Sinussa, joka luet tätä.Siinäpä se. 

Ei varmaan mitään uutta ja ihmeellistä näissä. Olisi kyllä kiva lukea muidenkin vastauksia. Vinkkaa siis kommentteihin, mikäli sinulla on vastaava postaus, tai aiot sen tehdä, niin tulen lukemaan. Toki kommentteihinkin saa laittaa oman vastineen suoraan.


6 kommenttia:

 1. Kolttosia tekevä partiolainen ;) hih! Minullakin isot ikäerot siskoihin mutta kummasti ne vuodet vain kutistaa eroa. Maalaamisen iloa tähän kurjaan aikaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsena sillä oli vielä merkitystä, mutta aikuisena ikäero tosiaan kutistuu. Toinen sisko on 12 vuotta nuorempi ja ihan hyvin jutut osuu yksiin, vaikka elämäntilanne onkin erilainen.

   Kiitos kommentistasi ja leppoisaa keskelläviikkoa sinulle ❤

   Poista
 2. Mahtavaa, että teit tämän ja miten suloiset lapsuudenkuvat. <3 Taas tunnen sua hieman paremmin. <3 Sydämellistä viikon jatkoa Nelina ja tsemppiä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanainen. ❤

   Sydämellistä viikkoa ja tsemppilöitä samoin sinulle. ❤

   Poista
 3. 1. Millainen oli lapsuudenkotisi?

  Puutalo Helsingin käpylässä ikävuodet 0 - 20. Ja mummola etelä-pohjanmaalla. Kaikin puolin lystiä aikaa. Tosin harminkappaleina kaksi pikkusiskoa. Ja kymppivanhaksi astihan kaikki tytöt oli yök.

  2. Mitä harrastit lapsena?

  No niitä kolttosia. Ja lukemista. Äiti ei aina ehtinyt tai jaksanut lukea AkuAnkkaa joten piti opetella lukemaan itse ennen neljättä ikävuotta. Kymppivanhana aloin soittamaan haittaria. Teiniksi tullessani ostin rummut ja perustin ekan bändin. Rippikouluikäisenä tytöt ei olleet enää yhtään yök ja huomasin, että tykkäävät jos osaa rämpytellä kitaraa joten minähän opettelin.
  Urheiltua tuli paljon. Juoksu, hiihto, suunnistus, paini ja kun ju-jutsu rantautui suomeen niin aloitin senkin.
  Enää ei tule urheiltua - sohvasiat eivät edes katso urheilua paitsi Suomi- Ruotsi lätkäfinaalin.

  3. Kaunein kukka?
  Kukkiva omena- tai kirsikkapuu.

  4. Mikä elementti?
  Maa. Maassa pitää olla koko ajan kiinni kaksi jalkaa tai neljä pyörää. Ilmassa en viihdy lainkaan, vesi on aina kylmää ja märkää ja tuli on parhaimmillaan kiukaassa tai keskuslämmityskattilassa.

  5. Oletko optimisti vai pessimisti?
  Minä niin tiesin, että varmasti tätäkin tässä kysytään.

  6. Oletko aamun- vai illanvirkku?
  En ole virkku. Minä olen se torkku.

  7. Unelmamatka?
  Kotimatka. Olen reissannut tarpeeksi enkä nykyisin astu ovesta ulos jos minulla ei ole todellista tarvetta käydä jossain, kuten kaupassa jos tupakat ovat loppu.

  8. Milloin ostit jotain itsellesi ja mitä se oli?
  Soittimia tässä on tullut vuoden päivät haalittua. Nyt kun vähät rahat eivät mene viinaan niin on aika normalisoida soittovehjearsenaali. Viimeisin hankinta on 12-kielinen kitara. Siitä ei ole juuri nyt kuvaa mutta tuossa on pari suhteellisen tuoretta silmäkarkkia. Kännykkäni vaan ei ole kummoinenkaan kamera.
  https://muusikoiden.net/dyn/users/163952.jpg

  9. Lempikaupunkisi kotimaassa?
  Ei kaupunkia minulle, kiitos. Maalaiskylä rules.

  10. Kolme elämäsi kauneinta asiaa?
  Ne ovat historiaa. Lapset, perhe-elämä ja semmoiset kauniit asiat.
  Nykyelämässäni kaunista on se, että korkki on pysynyt toista vuotta kiinni. Ja on tuo hauvelinikin aika kaunis. Tai siis uroskoiraa pitää kutsua komistukseksi. Nimensä on tänään Svot. Hund Svot.
  Kaunista on se, että maailmassani on nykyään värit, hajut ja maut. Eiköhän edestäpäin muutakin kaunista aikanaan löydy.

  -sohvasika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, ihan huippu! Kiitos kun jaoit tämän. Kohdassa 10 meni vähän roskia silmään. Monestakin syystä. ❤

   Olet kyllä oppinut lukemaan hurjan varhain! Lapsinero...

   Omenapuun kukat ovat ihan mielettömän kauniita. Minulle ne tuovat mieleen tyttäreni syntymän. En koskaan kyllästy valokuvaamaan niitä. Vuodesta toiseen yhtä upeita ja herkkiä.

   12 kielinen kitara. Vau. Miten monta kättä sen soittamiseen tarvitaan? 😂

   Hund Svot voi olla oikein hyvä nimi koirulille, etenkin päivästä riippuen. 😁 Rapsuta sitä puolestani.

   Poista

Kiitos sinulle ihana kommentistasi!