perjantai 6. heinäkuuta 2018

Nyt se alkaa...L. O. M. A. !

Eikä hetkeäkään liian aikaisin.


Mitä teet lomalla? Toivoisin voivani latautua ihanasti viltillä varjossa hyvän kirjan tai nipun naistenlehtiä kera. Kirjoitella ajattomia blogitekstejä varastoon syksyä varten aikatauluilta vapautuneen mieleni kyllyydestä. Kietoutua seitinohueen päivähumalaan ystävän kanssa terassilla. Tai treenata salilla, rullilla, pyörillä ja aivoilla. Olla. Vain olla. Lähinnä ja eniten kai sitä. Todennäköisyys kaikkeen tähän on jokseenkin…tuota...nolla? Lomasta on näet tulossa erinäisten huone – ja asumisjärjestelyiden vuoksi melkoinen työleiri. Luvassa on paitsi konkreettista tavaroiden ja ihmisten siirtelyä, myös siirtelyn edellyttämää tavaran perkaamista. Ja sitä tavaraa riittää kaikkien yli kuuden asutun vuoden edestä talouden ainoan orjan toimiessa kiistatta hamstraajana. Kun vielä muistetaan miten elämänmuutokset tapaavat viedä allekirjoittaneen unet, palaan todennäköisesti takaisin sorvini ääreen hermoromahduksen partaalla horjuvana ihmisrauniona.

Pahin skenaario; kaikki menee päin helvettiä. Todennäköisyys, suuri.


No mutta hei. Sentään loma. En ehkä palaa töihin pronssiveistokseksi paahtuneena jumalattarena useastakin syystä, enkä vähiten siksi etten rusketu tai ole muutenkaan jumalatar. Mutta juuri nyt kaikenlainen palaaminen tuntuu kovin kaukaiselta, mikä puolestaan on yhtä juhlaa. 
Neljä viikkoa menee yhdessä hujauksessa – tiedän. En vain kerro sitä itselleni vielä. Maalaisen kuvia tapahtumista ja tapahtumattomista. Mattolaitureita, maitolaitureita, laitureita. Herneitä ja mansikoita, mustikan värjäämiä sormia. Nautin vaikka väkisin. Etenkin jos se on ilmaista. Taputan itseäni olalle miten jalo ihminen olen näinkin ilolla luopuessani yhä yhteiseen kiky-pottiin lomarahoistani kolmanneksen, jotta kesäpäivät varmasti sujuvat visusti kotona alatinälkäisiä ja kasvavia villipetoja jäljelle jääneellä kakskolmasosalla ruokkien. Sillä siihen se menee, valtion vaatimaton.

Ai niin. Yksi huippu juttu oli vallan unohtua. Lomalla aion toteuttaa koko kahden valon (harmaa ja vähän enemmän harmaa) talven haaveilemani; otan kuvia kaikesta vihreästä ja vehreästä ja kukista ja ainakin ahomansikoista. Ihan parasta. 


Suloista perjantai-iltaa mussukat!

12 kommenttia:

 1. Noniin, eka kuva otettu <3

  Hei ihanaa, rentouttavaa, pitkää, suloista ja kaikkea muuta mahdollista lomaa! Mullakin alkoi, 3vk. Nautitaan!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä kaikkea samaa sinulle. Toivottavasti ovat pisimmät kolme viikkoasi ikinä! :D

   Poista
 2. Täällä vaihtelevasti joko tuulisella, myrskyisellä, sateisella tai aurinkoisella, mutta kuitenkin pääasiassa kolealla suomenlahdella pikkupurtilollamme keikkuessani olen tosi monesti todennut, kuin itselleni vakuutellen, että loma on kuitenkin aina lomaa ;)
  Toivotan sinulle mussukalle mansikkaista, vehreää, vihreää ja kaikinpuolin ihanaa lomaa ♡
  Terkuin liikaa lomalla syönyt ja juonut, sekä voimakkaan uv-säteilyn rypistämä, pronssinväristä rusinaa muistuttava pullukka :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se juuri näin. Loma on lomaa töistä ja arjesta. Etenkin töistä. Uskon että tuulisella, myrskyisellä, sateisella tai aurinkoisella, mutta kuitenkin kolealla ilmalla seilaaminen irrottaa mitä parhaiten arjesta kuitenkin.


   Itse mietin että pitäisi vain lähteä johonkin. Koska kaukaa näkee paremmin lähelle. Sitten katsoin tosiaan tilini saldon, jossa jo aikaisemmin maksettu lomakorvaus on kaikessa rauhassa hiljalleen huvennut. Nyt sen taas huomaa miten kouluikäiset a) syövät koulussa päivän pääaterian ja b) ovat koko ajan käsi ojossa erilaisten kesärientojen ym. vuoksi. On huvipuistoa ja kavereiden kanssa kaupungille menoa. Huoh.

   Nooh, jos minäkin edes tuohon liikaa syömiseen ja juomiseen sitten yltäisin. ;)

   Ihanaa lomaa ihananainen. <3

   Poista
 3. Kannattaa asioiden järjestelyssä muistaa semmoinen pikku juttu, että tykätä ei voi vain vähän, sopivasti tai itseä miellyttävästi.
  Tykätä voi vain täysillä ja siten, että se sattuu sieluun ja sydämeen.
  Jos ei satu niin siinä sitä vaan olla möllötellään ja ihmetellään miksi toinen ei edes tiskaa.

  Parhaat asiat elämässä ovat ilmaisia.
  Kaikki minkä saa rahalla on halpaa.

  Hyvää lomaa.

  -sohvasika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanasti sanottu. Yritän muistaa. ;) Kiitos ja hyvää kesää!

   Poista
  2. Tarkoitukseni ei ollut toivottaa sinulle pelkästään hyvää kesää ja lomaa.

   Tarkoitukseni oli toivottaa hyvää elämää siihen saakka kun olet vanha mummo kiikkustuolissa laittamassa tekohampaat lasiin ja ihmettelemässä, että mistähän saisi toisen elämän.

   Yksi kesä ei ole muuta kuin hyttysiä, purkkiruokaa ja festareita.

   Kaksi kesää on sähkölaskuja, purkkiruokaa eikä festareita.

   Kolmas kesä on vaipanvaihtoa, työpaikan vaihtoa ja vittuuntumista sille jota rakastaa maailmassa eniten.

   -sohvasika

   Poista
  3. Tulla vanhaksi on etuoikeus, jota kaikki eivät saa. Sen muistaminen on tavoitteeni tekohammasvaiheessa. Nähtäväksi jää.

   Voi kun voisi elää elämän, jonka ehtoossa tietäisi eläneensä, ei kuluttaneensa vain aikaa.

   Kolmansia kesiä olen nähnyt yhden ihmisen tarpeiksi. Väittäisin.

   Poista
 4. Parasta lomaa, rentoja tuulia, elämäniloa, lämpöä ja läheisyyttä, ihanainen ❤️ Kippis sille seitinohuelle ja täysiätunnetulle!

  VastaaPoista
 5. Paljon hyviä hetkiä toivotellen!!!

  VastaaPoista

Kiitos sinulle ihana kommentistasi!