perjantai 8. marraskuuta 2019

"Outoja kysymyksiä" -haaste.Löysin ihanan Annukan blogista taannoin tämän haastiksen, josta jo tuolloin mietin ”kopin” ottavani. En ole aikaisemmin tällaisia postannutkaan. Vastausten miettiminen on oikeasti hauskaa ja opettavaistakin, suosittelen kokeilemaan! Valitettavasti teknisten ongelmien vuoksi en saa nyt kuvia kyytipojaksi. Mutta mennään sitten näin. • 1.     Jos sinulla olisi teemataulu, mikä se olisi

”Sano asioille kyllä”. (Ei osaan sano ilmankin.)


 • 2.     Jos saisit luoda ihan uuden lakipykälän, jota pitäisi säntillisesti noudattaa, mikä se olisi?

Hmmmm. Pahan pisti. Lakipykäliä on jo syrjintää, väkivaltaa ym. tärkeää vastaan, eri asia miten niitä tulkitaan. No tuota… vaikka että lasten aikana autossa tupakointi kielletty.


 • 3.     Mitä ikävöit eniten lapsuudessa?

Huolettomuutta. Sitä tunnetta, että kaikki on vielä mahdollista ja edessä. Lapsuudesta en kaipaa mitään muuta, sillä aikuisuus on kaikkinensa kyllä ihan parasta.


 • 4.     Jos saisit yhden supervoiman, mikä se olisi?

Haluaisin osata lukea ajatuksia tai ennustaa. Moni on elämän varrella luullut minun omaavan kyseisiä supervoimia, mutta valitettavasti olen vain ihminen minäkin. (Tirsk). Ihan vakavasti jos puhutaan, haluaisin olla parantaja. Poistaa kipua ja kärsimystä käsieni kautta.


 • 5.     Mikä on spontaanein asia mitä olet ikinä tehnyt?

Spontaaneinta mitä olen ikinä tehnyt, on olla täysin spontaanisti kykenemätön olemaan spontaani. Onnistuu hyvin usein ja helposti.


 • 6.     Mitä elokuvaa voisit katsoa aina uudelleen ja uudelleen?

Hyvänen aika, en yhtään mitään! Kuten en voisi kuunnella yhtä ja samaa kappaletta uudelleen ja uudelleen, enää sen sadannen kerran jälkeen ainakaan.


 • 7.     Mikä on tärkein asia minkä omistat?

Perhe. Voiko sitä nyt varsinaisesti omistaa? Sanotaan sitten vaikka että se kuuluisa terve maalaisjärki.


 • 8.     Mikä on erikoisin ruokayhdistelmä jota rakastat?

Porkkanalaatikkoon sotkettu loimulohi saattaisi olla sellainen, ylipäätään tapani mättää kaikki ruuat yhteen kekoon, tyyliin mahassa ne menevät sekaisin kuitenkin. Salaatit, soossit, kaikki. 


 • 9.     Mikä on unelmatyösi?

Sellainen, joka ei tuntuisi niin raskaasti työltä. Jos nyt saisin aloittaa ihan alusta, minusta tulisi ehdottomasti antropologi.


 • 10.  Jos sinun olisi pakko olla jossain reality TV-ohjelmassa, mikä se olisi?

Iholla oli kiva sarja. Tosin elämäni on niin tavistylsää, ettei siitä kummoisempaa ja katsojaystävällistä realityä aikaa saisi.


 • 11.  Mikä on ollut tämän vuoden kohokohta tähän mennessä?

Irtisanoutuminen töistä viiden raskaan vuoden jälkeen.


 • 12.  Jos voittaisit tänään 10 000 e, mihin käyttäisit sen?

Johonkin tylsään ja järkevään.


 • 13.  Jos sinun pitäisi valita näiden kahden väliltä: Voitat joko itse 10 000 e tai paras ystäväsi voittaa 100 000 e, kumman valitset?

Jälkimmäisen. Toki pikku diilillä


 • 14.  Kuvaile itseäsi kolmella sanalla?

Analyyttinen, rehellinen, huumorintajuinen.


 • 15.  Upein maailmankolkka, jossa olet käynyt?

Espanja. Upeampiakin on varmasti, mutta en ole käynyt.


 • 16.  Mikä tekee sinut todella onnelliseksi?

Minun parveni ihmisiä. Juuri tuossa mietin, miten lapset ovat loputon onnen lähde. Niistä on kasvanut ihan huipputyyppejä, minun ansiostani tai minusta huolimatta. Riippuu kysyjästä. Ja mies tietenkin, mistä sekin tiesi juuri minun eteeni tipahtaa?


 • 17.  Kenen julkkiksen näköinen olet?

Nuorempana Minna Haapkylän, nykyisin on Paula Risikoksikin sanottu, mutta omasta mielestä silmälaseilla olen Nina Mikkonen (auts).


 • 18.  Unelmien matkakohde?

Uusi-Seelanti.


 • 19.  Missä näet itsesi viiden vuoden päästä?

Työssä, jossa viihdyn. Toivottavasti kivassa talossa puutarhoineen miehen, kuopuksen ja karvakavereiden kanssa. Tyytyväisenä kaiketi haluaisin itseni nähdä.


 • 20.  Elämäsi kolme ikimuistoisinta hetkeä?

Epäreilu kysymys, koska niitä on ollut niin monta ja vähintäänkin neljä; lasteni syntymät.  

8 kommenttia:

 1. Ihana ruokakekoilija siellä. Iholla oli muuten hyvä sarja. 😍 Uusi-Seelanti ehdottomasti. Oli kiva lukea näitä ja tutustua paremmin.

  Kivaa viikonloppua Nelina😘

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia ihana ❤

   En tiedä mikä taika Iholla -sarjassa oli, mutta toimi.

   Kivaa viikonloppua sinne myös 😍

   Poista
 2. Tupakkalaki 74§
  Tupakoida ei myöskään saa yksityisessä käytössä olevan kulkuneuvon sisällä, kun siellä oleskelee alle 15-vuotias.

  Olet lakisi kanssa kolme vuotta myöhässä. Tuo astui voimaan 2016. Sanktioitu sitä tosin ei ole ja valvova viranomainen on kunta eli lain noudattaminen on käytännössä omalla vastuulla mutta laki on siis olemassa.
  Tosin en tunne ketään joka enää polttaisi autossa oli siellä lapsia tai ei. Se johtunee siitä, että tupakoidulla autolla ei ole jälleenmyyntiarvoa joten piintyneinkin kaltaiseni tupruttelija nousee autosta ulos röökille.

  Kuten taannoin sanoin, tiedän kaikesta kaiken ja olen aina oikeassa niin mikä olikaan seuraava kysymys? Ai niin, se elokuva.
  BluesBrothersin olen nähnyt ehkä vasta viisikymmentä kertaa enkä vieläkään osaa ihan kaikkia repliikkejä ulkoa niin tuo pitänee katsoa vielä joitain kymmeniä kertoja. Kunhan Marilynin "Piukat paikat"- katsomiselta jossain välissä ehtii.

  -sohvasika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei. Se pykälä ei ollut uusi, mutta painotus onkin ehkä enemmän sanoissa "säntillisesti noudattaa". Kyllä näitä valitettavasti vielä näkee edelleen.

   Luulen olevani tässä kyllästymisprosentissani vähemmistöä. Tunnen enemmän ihmisiä, jotka omaavat ikisuosikin kyllästymättä siihen koskaan, kuin kaltaisiani.

   Poista
 3. tuo ruokapuoli.... *puist*
  Erikseen! Erikseen! Erikseen!
  Kuuma ruoka ja kylmä salaatti.
  Erikseen!
  (ensin ruoka, sitten salaatti. Jos saa valita, niin mieluusti vielä lautaselta, jossa ei ole soossinjämiä.)

  En tiedä, toivunko tästä postauksesta ikinä
  ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muahahahahahhaa... anteeksi, repesin ihan täysin. 😂
   Minulla taas lähtee järki esim. lounasbuffetissa, jos edelläni on "asettelija". 😉


   Mutta joo, outo ja vähän possu olen. Tiedän. 😂

   Poista
 4. Voihan rähmä. Mulla meinasi mennä tämä teksti ohi, kun en viikonloppuisin konetta avaa, mutta onneksi tuli kelailtua lukulistaa taaksepäin riittävän pitkälle.

  Takerruin heti tuohon mun mielestä suorastaan nerokkaaseen Teematauluun. Sellaisen voisin naulata omallekin seinälle, koska välillä harmittaa, etten oikein koskaan osaa vastata heti ja epäröimättä KYLLÄ, vaan aina pitää muka harkita asiaa ensin. Kun taas mies vastaa "Tottakai" tai "Miks ei" samantien. Usein jo ennan kuin olen ehtinyt esittää "Voitaisko me..." kysymykseni loppuun. Eikä ikinä peru vastaustaan, vaikka kysymys päättyisi sanoihin ... mennä Ikeaan? tai ....siivota? tai mitä nyt vaan.

  Taidetaan olla spontaanius-siskokset :). Analyyttisiä ja rehellisiä sellaisia. Jälkimmäisestä en tingi, mutta välillä sitä pääsisi vähän helpomalla, jos voisi vaan antaa jonkun asian tulla ja mennä ilman sen kummempaa analysointia, vaikka tykkäänkin pohtimisesta ja eri näkökulmien pyörittelystä välillä enemmän kuin mistään muusta.

  Mun eksoottisin ruokayhdistelmä, jonka ehdin ottaa lounasruokalassa lautaselle, oli kaalilaatikko ja vaniljakastike. Kuvittelin ensimmäistä omenakaurapaistokseksi, jota oli listalla ja jonka paikka on AINA ollut siinä, missä nyt yhtäkkiä ensimmäistä kertaa pariinkymmeneen vuoteen olikin pääruokaa. Ihan liian tiheä muutosvauhti.

  Terkkuja <3. t, Annukka Ankeinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan huippu Annukka Ankeinen siellä. Sielunsisko monellakin saraa näemmä. :D

   Että me ollaan sitten molemmat yhtä spontaaneja ja samanlaista huoneentaulua vailla. Aloin tässä oikein miettiä, että tunnenko ketään miesmerkkistä, joka omaisi yhtä varautuneen tavan vastata "kyllä" - ja etenkin olla sittemmin katumatta? Ei kyllä tule mieleen.

   Eryityisen eksoottinen ruokayhdistelmä! Mutta ei välttämättä paha? ;)

   Mukavaa keskelläviikkoa sinnen ja kiitos Annukka kommentistasi. <3

   Poista

Kiitos sinulle ihana kommentistasi!