keskiviikko 14. elokuuta 2019

Kohta mennään.Tiedättekö mikä on ehkä kummallisinta ikinä? Poikanen lähti viikon rippileirille kera repun ja rinkan, kun taas äitinen pakkaa 10 päivän reissuun Espaniandiaan pelkät käsimatkatavarat. Rajoitettu vaatekerta, miltei kahden viikon loma ja varsin naisellisista härpäkkeistä innostunut naiseksi tunnustautuva sukupuoli. Uhka vai mahdollisuus?

Aivan.

Ei kun reppu selkään ja vasta perillä moista urhokkuutta katumaan. Ennemmin lähden niukin varustein, kuin kiroan Japaniin matkannutta matkalaukkuani ja ostan nekin vähät tarpeelliset periltä siksi kuitenkin.


Yksi uneton yö siis enää ja matkaan. (Ja murtovarkailijoille tiedoksi, asunto on asuttu lasten ja / tai koirain vuoksi koko kyseisen ajan.) Alkaa jo lievästi rimakauhuttaa, en ole koskaan ollut lapsista erossa näin kauan! Päivällä ajatukset pysyivät kasassa kun oli vielä kylliksi juostavaa, mikä on myös sikäli hyvä, että viheliäinen istuinkyhmyn limapussin tulehdus ei salli istumista. Joka taas puolestaan on Universumin paras vitsi Espanialandiaan siirtymistä ajatellen. Lentokoneessa kun istuminen on jokseenkin oletusarvoinen tapa matkustaa.

Olen piikkikammoisena (kortisonia syvälle kankkuun?) ja perin huono-onnisena lääketieteen koetuskaniinina hoitanut vaivaa lähinnä tulehduskipulääkkeellä ja suomalaisella sisukkuudella. Nyt ollaan jo sentään tilanteessa, jossa pääsen ylös sängystä seinään, huonekaluihin ja Jumalaan tukeutumatta, jee! Mikä on tietenkin onni ja siunaus, sillä todennäköisesti vietän jälleen leijonanosan lomasta nuhakuumeessa, jonka nappaan perinteisesti jo turvatarkastusjonosta. Sängystä vaikkapa vessaan nouseminen ei nyt enää tee sitten ihan niin kipeää. Kivaa.


Kerron siten miten kävi ja meni ja mitä näitä nyt on. Heippa muruset!4 kommenttia:

 1. Me heittäydyimme vallan hurjiksi ja vaihdoimme viimeiseksi lomaviikoksi menopelin veneestä asuntoautoon (vuokra-auto) ja täytyy sanoa, että viimeksi tänään kaduin niukkaa vaatevalikoimaani. Olin nimittäin varustautunut aivan liian heppoisin hepenin näihin koleisiin elokuun päiviin. Sinulla tuskin tulee olemaan ainakaan samaa ongelmaa, vaikka karderoobisi olisi kuinka niukka ;)
  Heipparallaa ihanainen ja mitä parhainta, lämpöisintä, ihaninta ja ikimuistoisinta matkaa ikinä ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heipparallaa hurjat. 😂 Ja kiitos. Kohta mennään!

   Poista
 2. Eipä taida olla montaa maata josta ei voisi edullisesti hankkia semmoisia tavaroita kuin kalsareita, teepaitoja, hammasharjan... jne.
  Suomalaisuus tietysti on sitä, että kaikki ehkä matkalla tarvittava pitää ottaa matkalle mukaan alkaen television kaukosäätimen paristoista.
  Itse aikanaan reissutyössä hoksasin nopeasti, että parhaiten pärjää käsimatkatavaralla jos ei ole muuttamassa.
  Kentällä ei tarvitse jäädä odottelemaan ehkä ehjänä saapuvaa matkalaukkuvalikoimaa jos se ei olekaan päätynyt kiinaan. Ja on nyt sitten työ tai loma niin yleensä reissussa tulee shoppailtua sen verran, että puuttuvan sukkaparin voi ostaa samalla kuin deodoranttipurkin.

  Yleensä reissun päätteeksi jätin nämä ostokset sinne, siis pussillisen likaisia kalsareita, sukkia, dödön, hammasharjan jne koska laukkuun oli saatava mahtumaan tuliaiset. Itsellänikään ei ollut intoa roudata pussillista pikkupyykkiä euroopan halki lennättämällä mutta lapsista se ei olisi ollut kovin miellyttävä tuliainen. "Isi toi mielummin kassillisen likapyykkiä kuin suklaata."

  Ehkäpä tuhlausta, menihän siinä aina parikymppiä mutta ei kai se likapyykin lennättäminenkään mikään ekoteko ole?

  Mukavaa lomaa.
  Lapset pärjäävät varmasti, äidin pärjäämisestä ilman lapsia en ole ihan varma.

  -sohvasika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äiti on pärjännyt loistavasti- parin ekan päivän jälkeen.

   Miehillä tuo matkustelu on mutkattomampaa. Kaikki variaatiot pikkuisen paleltaa ja vähän on kuuma -väliltä menee samalla vaatekattauksella. Nainen (ainakin tämä) haluaa eri vaatteet eri tilanteisiin. Illalla on kiva pukea mekko ja päivällä shortsit. Mekkojakin pitää olla muutama vaihtoehto, koska iltojakin on. 😁

   Nainen usein lennättää ne likapyykkinsä, harva lähtee kohteeseen jätettävillä markettipikkareilla. Tai en minä tiedä. Mutta 10 päivää olen nyt selvinnyt pelkillä käsimatkatavaroilla ja s i l t i kassissa on lapsille tuliaiset ja itselle muutamat uudet kengät ja pari uutta mekkoa 🤣

   Taikatemppu.

   Poista

Kiitos sinulle ihana kommentistasi!