lauantai 7. huhtikuuta 2018

5 x 3 hyvää asiaa
Ihana Ansku haastoi minut mukaan kertomaan 5 x 3 hyvää asiaa. Ja tietenkin tartuin tilaisuuteen, sillä tästä haasteesta jos mistä tulee hyvä mieli itsellekin.

♥ ♥ ♥ 


Kolme hyvää asiaa päivässäni

Tämä on kiusallisen helppo aloitus, sillä on lauantai eli viikkotyöläisen vapaa. Lauantaissa parasta on aamu. Heräsin aivan liian aikaisin, mutta sain kun sainkin nukuttua vielä kolme (!) tuntia lisää. Nousen aina vapaapäivänä sohvalle hetkeksi istuskelemaan ja koira änkeää tietenkin syliin. Aamukahvi, Aamulehti, läppäri auki ja kirjoittamaan. Parasta.

Tänään käydään katsomassa miten remontti etenee Projekti X:n tiloissa. Kyseessä on miehen yritys, jonka syntymistä odotan kuin kärsimätön iskä sivusta konsanaan. Joko joko? Rakastan kaikkea uutta, alkuja, mahdollisuuksia, tuoreen puun tuoksua.

Leppostelu. Omien ihmisten kanssa hengailua, ulkoilmaa, pientä puuhaa. Ehkä illalla pari jaksoa Temptation Islandia (juu, uskallan tunnustaa olevani koukussa sarjaan, johon kukaan järkevä ei). Pyykinpesukin on kivaa, kun sitä ei ole pakko sovittaa niihin kahteen minuuttiin töistä paluun ja nukahtamisen välissä.Kolme hyvää asiaa minussa

Facebookissa kiersi joskus ”miten kuvailisit minua” haaste, johon minäkin tartuin. Yksi ylivoimaisesti yleisin käytetty sana kohdallani oli huumorintaju – iIlmeisesti sen positiivisessa merkityksessään.

Kyky ymmärtää harmaan sävyt. Elämä ei ole mustavalkoista, eikä mikään inhimillinen vierasta. Ymmärrän aika hyvin erilaisia ihmiskohtaloita, syyseurauksia, tapoja toimia ja olla, vaikka en ihan kaikkea aina hyväksyisikään. Paskana olon pitkä oppimäärä on tuonut lempeää hyväksyntää elämän oikkuja kohtaan. Kaikki myrskyt laantuvat aikanaan.

Jaa kolmas…no… sinnikkyys? Ei kun…joo, tämä. Tarvittaessa olen hirveän kiva ihminen. Yleensä kuitenkin oma itseni. Välitön ja rehellinen. Mää vaa.


Kolme hyvää asiaa elämässäni

Heh, lapset, lapset ja lapset? Läheiset. Tähän lukeutuu rakkaitteni joukko sisäpiiristä vähän pidemmällekin, ja pari koiran mentävää paikkaa sydämessä. Rakastan rakkaitani niin, että sydän menee ruttuun. Ihanan ällöä!

Seesteisyys. Periaatteessa kaikki on hyvin ja paikallaan. Turvallista, ennakoitavaakin, kaltaiselleni elämänpelkoiselle kaikkeen varautujalle kyllin pysyvää. Mikään ei ole niin varmaa kuin muutos, mutta nyt nautin tässä tyynessä hetken.

Terveys. Olen terve, vahva, toimiva. Kaikenlaista kremppaa toki, mutta vaikka kärrynpyöriä enää en, on lukemattomia asioita, joita voin edelleen tehdä. Oivalsin vasta tätä kirjoittaessani miten terve oikeastaan olen!


Kolme hyvää asiaa tänä vuonna

Uudet tuulet. Tai ainakin tuulta enteilevä pieni vire. Työkuvioissa voi alkaa jotain ihan uutta. Projekti X saattaa puhallella suuntaani, en tiedä vielä. Opiskelun aloittaminen tuo toivottavasti uusia juttuja sekin.  

Kesäloma juuri toivomaani ajankohtaan. Kesä on niin parasta. Vaikka sanotaan, että loma on aina lomaa, satoi tai ei, loman sijoittuminen edes jokseenkin potentiaaliseen aurinkoajankohtaan on aina pieni voitto. Sitä paitsi jos loman pitää liian aikaisin, tulee tunne että muutenkin lyhyt kesä on jo lopussa, kun palaa töihin.

Tapahtumat ja –mattomuudet. Tiedossa keikkaa ja festaria, irtiottoja arjesta. Tarpeeksi tyhjä kalenteri, viitaten edelliseen kohtaan. Odotan sopivasti tekemistä mutta myös suloista joutilaisuutta, vattujen keräämistä, kirjoja lepotuolissa, lämmintä tuulta, alla kiitäviä rullia ja vaihtuvia maisemia. Toivottavasti joku matka osuu vielä tälle vuodelle.


Kolme hyvää asiaa blogissani

Lukijat, tietenkin. Kommentit, sillä ilman niitä blogi olisi vain jokseenkin julkinen päiväkirja. Ajatustuulet on vasta alussa, enkä tiedä yhtään mitä siitä tulee. En osaa markkinoida, verkostoitua tai olla esillä. Aloitin tämän blogin sillä vaatimattomalla ajatuksella, että joku voi löytää jotain pohdittavaa, samaistuttavaa, ehkä viihdyttävääkin ja minä saan samalla tehdä sitä mitä rakastan, eli kirjoittaa.

Nimi ei rajaa mitään pois, mutta se on tarpeeksi kuvaava. En jaa ruokaohjeita, en puutarhavinkkejä, vaan kaikkea mikä päähän sattuu pälkähtämään. Voin pohtia Ajatustuulien alla ihan mitä aihetta tahansa, vakavasti, kevyesti, omana itsenäni. Ajattelen, siis olen.

Apua, kolmas. Hmmm. No tuota, viitaten kohtaan yksi. Blogi palvelee erästä itsekästä tarkoitusperää – meditoin sanoilla. Sormien laskeminen näppäimistölle tuottaa hyvää mieltä ja hyvä mieli tekstiä. Aina teksti ei ole hyvää, mutta pääasia että mieli on. Erityisesti kommentteihin vastaaminen poikii usein uusia ajatuksia ja oivalluksia, siksi ne ovat niin tärkeitä.
♥ ♥ ♥ Olen törmännyt haasteeseen ilahduttavan monessa blogissa, joten haastan mukaan kaikki ne, jotka eivät vielä ole tähän tarttuneet, mutta jotka haluavat viettää hetken aikaa miettien mukavia juttuja.Oikein ihanaa viikonloppua!

13 kommenttia:

 1. Sua on aina niin ihana lukea, kiitos, että olet <3

  Sitten haastaisinkin sut jossain vaiheessa tekemään myös tämän, ne 5 x 3 huonoa: https://marjaananmaja.blogspot.fi/2018/02/kolme-kurjaa.html

  - vaikka paljon enemmän positiivisuudesta pidänkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikun kiitos että s i n ä olet. 💗

   Kolme kurjaa, hmmm. Saaks olla sarkastinen?

   Poista
  2. Saa. Pitää. Voi valita ;-)

   Poista
 2. Vitsi miten kiva ja positiivinen ja hei ihan mahtava kuva susta. <3 Kaiken uuden alku on muuten aina ollut mahtavaa ja olen muuttanut elämässä monet kerrat, mutta tiedätkö, nyt jotenkin iän myötä jämähtänyt, nykyään hirvittää jo vähän muutokset eli tämä on nyt sitten tätä.

  Ihanaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana, kiva oli kirjoittaakin tätä. Oikein hyvän mielen postaus itselle. :)

   Tämä on niin tätä. Voi apua, en olisi nuorena kuvitellutkaan miten sitä jämähtää. Ja ihan omasta vapaasta tahdosta! :D

   Kuva on duckface-parodia-vastalause "pidä tätä kolme viikkoa töissä" -vitsille, jonka työterveyslääkäri keksi murjaista viime syksynä. En pitänyt. Parani aikanaan. :)

   Mukavaa sunnuntaita Tiia ♥

   Poista
 3. Heh, se mikä joskus nuorena suorastaan ahdisti, on tänä päivänä sitä tuiki tavallista ja ah niin ihanaa arkea :D
  Muutosten tuulet tuntuvat olevan aina vaan jännittävämpiä, hyvä ettei hätäkakka karkaa housuun....niin no, sekin päivä ehkä vielä joskus koittaa ja jopa ilman sitä hätää ;)
  Tämä oli todellakin oikea hyvän mielen postaus ♥ Kiitos ihana että otit haasteen vastaan ♥
  Mukavaa sunnuntaita sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihan itsellesi kun haastoit tähän mukaan. ❤

   Apua, mitä kaikkee onkaan vielä edessä! Ihan hirveän ruusuisia kuvitelmia ei ole päässyt ainakaan itselleni syntymään niiltä ajoilta, kun vanhainkodilla tein töitä. Saattohoitopuolelta etenkään. Sitä kun aina kuvittelee lähtevänsä täältä saappaat jalassa ja lapio kourassa satakesäisenä tervaskantona oman torpan pihalta. Totuus saattaa valjeta myöhemmin...

   Sitä ennen, ilo irti ja muutoksia kohti. 😊

   Poista
 4. Tää oli kiva! Tykkään susta ja sun tyylistä. Maanläheistä. Ja vaikka kaikenmoista kökköä on/on ollut matkassa, sulla on aina nousemisen taito ja hyvä huumori.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana ♥

   Kaikesta noustaan, juu. Ja kaikelle nousua edeltäville nauretaan. Lopulta aina kuitenkin.

   Mukavaa alkanutta viikkoa. :)

   Poista
 5. Jesh! Tartun tähän ja palaan asiaan.

  Sä oot ihq ja juttujasi on muksaa lukea. Viihdettä viikonloppuun?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jään odottamaan. :)

   Itse olet. ♥

   Koko viikonlopun suurin viihde toistaiseksi on ollut nukahtaa eilen "Uskomaton eläinlääkäri Pol" kesken. Loppuuhan se peräti kymmeneltä. :D Toivottavasti keksit omaasi parempaa.

   Poista

Kiitos sinulle ihana kommentistasi!