tiistai 20. maaliskuuta 2018

Loman ja arjen välissäIhan montaa ajatusta ei päässä tällä hetkellä souda. Paikka on Oslo ja tarkemmin lentokenttä. Siinä kai kaikki. Voisin kirjoittaa eroista naisen ja miehen tavassa matkustaa, vaan onko sekin jo moneen kertaan kerrottu? Miehelle kaikki on jotenkin niin mutkatonta, askel reipas ja laukku kevyt. Nainen kantaa kaikkea kaksin verroin. Vastuuta syömisistä ja juomisista, kuivista kengistä ja takista rannalle. Keväinen Espanja ei ole säysein mahdollinen.
Kaikkea saatiin. Aurinkoa, sadetta, merituulta, muistoja. Muutetaan tänne, sanoi mies ja tarkoittaa sitä. Koska se on asunut Espanjassa ja kaipaa aina takaisin. Tai tullaan ainakin toukokuussa uudelleen? Minun pitää olla järjenääni, unelmanmurskaaja ja ikävä ihminen, tai antaa ajan tehdä tehtävänsä ja arjen kaiken puolestani. Sanon ”katsotaan sitten joskus”, ja näen mielessäni miljoona muttaa ja yhden isoimman syyn ikinä. Ikävä lapsiin ajaa ihan kaiken kokoisten ikävien edelle. Ja vaikka muutama päivä yhdessä on teinimerkkisillekin kiva kokemus, kokonainen elämä ehkä ei.


Ihanaa oli, kaunista ja keveää. Huomenna alkaa arki. En tiedä olenko mitenkään valmis siihen.
7 kommenttia:

 1. Oi voi, kuulostaa, niin kuin seurustelisit eksäni kanssa ;-)

  Äiti-ihmisen matkustelu saati muutto ulkomaille ei koskaan ole vain mallia hammasharja ja passi. Aina on varapaita, varakengät, -sukat, Bepanthen, laatarit, se-ja-tämä. Ja perillä "onko se juonut tarpeeksi" (enkä nyt tarkoita puolisoa), tarvitaanko aurinkorasvaa, joko sillä on nälkä, jaksaako se kävellä suoraan vai tarvitaanko välipysähdys, onko eväät mukana, rahat, laastarit, nessut... you know?

  Ja mies ihmettelee, kun mihinkään ei voi lähteä spontaanisti. Tai voi, mutta päässä alkaa surrata ja pikapikaa pitää käydä nää kaikki läpi.

  Toivottavasti oli oikeasti ihana reissu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kyllä! Sitten on vielä nämä luonne-erot. Minä, harkitseva ja varovainen, mies...tuota...jotain muuta. Se mikä normaalitilassa (lue; kotioloissa) tasapainottaa toistaan, saattaa matkalla näyttäytyä sitten ihan toisin. Eikä vain "saattaa".

   Haaveilin vuosia ja vuosia, että voisin joskus viedä lapset johonkin tarpeeksi kauas, nyt tuo haave on toteutunut, ainakin kahden kohdalla. :)

   Poista
 2. Luen juttujasi ahnaasti vaikka kuinka paljon, joten anna vaan palaa miesten ja naisten eroja mistä tahansa. Olet loistava kirjoittamaan.

  Aivan ihania kuvia ja on tavallaan kivaa heittää ilmoille, joo muutetaan vaan, vaikka järki sanoo, ettei muutetakaan. :)

  Kivaa viikon jatkoa Nelina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! ♥

   Ihania kuvia tuli tosiaan otettua, ja teitä niillä tulevat postaukset varmaan piinaankin. ;)

   Se "pieni" ero on yksi ehdoton lempparini, lähestymiskulmasta riippumatta. Ja aivan loputtoman materiaalin (= hämmästelyn) lähde!

   Ihanaa viikkoa sinulle Tiia. Ja kiitos kauniista kommentistasi.

   Poista
  2. Pienestä erosta olemme totisesti samaa mieltä.
   Nimittäin naisia ei voi ymmärtää. Jos semmoisen kanssa aikoo olla niin asia pitää vain hyväksyä.
   Nais-otusten tapa ajatella nimittäin on käsittämättömän monimutkainen. Tämä johtuu siitä, että nais-otuksilla on liikaa aivosoluja joka paikassa ja ne ovat keskenäänkin eri mieltä. Tästä syystä nais-otuksilla esim. ei ole koskaan tarpeeksi kenkiä, koska jokainen aivosolu tahtoo omat.

   On paljon kätevämpää olla mies-otus jolla on vain kaksi aivosolua, jotka seikkailevat sattumanvaraisesti päässä, vatsassa ja munaskuukkeleissa. Kun ne ovat yhtäaikaa päässä on aika ajatella, eikä kahden aivosolun keskinäisissä neuvotteluissa kauaa mene. Kun ne ovat yhtäaikaa vatsassa on aika syödä. Kun painovoima vetää ne yhtäaikaa pohjalle on aika toivoa, että verenkierto vielä toimii. Milloin ne ovat erillään voi vaikka istahtaa sohvalle lukemaan TexWilleriä ja korkata oluen. Tai lähteä töihin tai kalaan.
   Tästä syystä jos mies-otuksella on yhdet mustat nahkaiset kävelykengät niin hänellä on tarpeeksi kenkiä. Kaksi aivosolua ovat sopineet voivansa käyttää samoja kenkiä. Liikavarpaissa ei ole aivosoluja joten niiltä ei tarvitse kysyä.

   Tästä syystä myös rakkauselämä on naisotuksille helpompaa. Nais-otuksen kun tarvitsee hurmata vain kaksi aivosolua. Tämä onnistuu tietysti helpoiten milloin ne kaksi ovat samassa paikassa, eli päässä, vatsassa tai siellä alhaalla. Pitää vain tietää missä ne ovat niin mies-otuksen hurmaaminen on helppoa. Jos ne ovat erillään niin asia vaikeutuu vähän koska silloin mies-otus miettii sitä TexWilleriä tai kalastamista.

   Mies-otukselle taas nais-otuksen hurmaaminen vaatii lukemattomien aivosolujen hurmaamista yhtäaikaa ja se on hankalaa kun puolella niistä ei ole vielä omia kenkiäkään, huomenna on lasten koulukuvaus, ikkunat pitäisi pestä, olikohan se viimeviikkoinen suklaapala liikaa ja mitähän mieltä liikavarpaan aivosolut ovat jos tuo vastapäinen mies-otus aikoo tarjota siiderin?

   Totuushan on se, että Eevan luodessaan Jumala teki Aatamille jekkua ja naureskeli partaansa, että mitenkähän Aatami tämmöisen kanssa pärjää.

   -sohvasika

   Poista
  3. Tiedä sitten kummalle sitä jekkua varsinaisesti teki...

   Nais-otus tuskastuu juuri siihen mies-otuksen kaksisoluisuuteen. Jonka vuoksi miehiä ei voi mitenkään ymmärtää. Parempi antaa puuhastella vasara kourassa ja aina silloin ja tuolloin kehua aikaansaannoksia. Päästää vaikka kalaan, jotta itse pääsisi välillä kehumasta.

   Miksi miehiä pitää niin kovasti huomioida, jos se sattuu tekemään ruokaa, viemään roskat tai vaihtamaan talvirenkaat? Kuinka moni mies sulaa vuolaaseen kiitokseen, että farkut on pesty?

   En tiedä, mutta sen tiedän että niillä kiitoksilla ja kehuilla saa vallan paljon enemmän aikaan, kuin narinalla. Miehiset kaksi aivosolua kun omaavat myös kätevän tavan löytää korvakäytäviin tukkeeksi, jos vastapuolen ääni alkaa nousta.

   Poista
 3. IHANA:

  Wooow, minä olen Gloria Meyers, haluan jakaa elämäni tarinan maailman kanssa siitä, miten sain mieheni, ennen kaikkea sain onnellani takaisin, tarkoitin yhden dr. Ogundeleen ilmoitusta internetissä siitä, miten hän auttaa naista saan poikaystäväni takaisin, joten minun täytyy ottaa yhteyttä häneen auttamaan minua palauttamaan avioliittoni, aviomies jätti minut viiden vuoden avioliitolle, koska hänen perheensä ja ystävänsä eivät pidä minusta ja he pyytävät häntä saamaan toisen naisen, mutta kun minä ota tohtori Ogundele apua, hän kertoi rentoudakseen, että hän auttaa minua, tohtori Ogundele toi mieheni, joka jätti minut 5 vuodeksi vain 24 tuntia. Tämä on voimakas loitsu, jota en ole koskaan nähnyt elämässäni sellaista, hän toi takaisin mieheni minulle vain 24 tunnissa ja kertoi minulle, että minulla on oma lapsi, tänään minulla on 1-vuotias vauva, tämä mies on hieno, jos joku tarvitsee apua ja haluaa ottaa sinuun yhteyttä, sinä voi tavoittaa hänet seuraavalla osoitteella: Sähköposti: ogundeletempleofsolution@gmail.com, Viber-numero: +27638836445. Whats-app Numero: +2349065101630.

  VastaaPoista

Kiitos sinulle ihana kommentistasi!