sunnuntai 31. joulukuuta 2017

Hyvää uuttavuotta!

En ole kai koskaan antanut uudenvuodenlupauksia. Tänä vuonna ajattelin tehdä poikkeuksen.

Lopetin tupakanpolton vuosia sitten. Lopettaminen ei odottanut juhlallista lupausta rakettien täyttämän taivaan alla, suurieleistä viimeisen röökin tumppaamista ja loppuaskin teatraalista rutistamista roskiin. Lopetin, kuten lopettaa kuuluukin, kun mitta tuli täyteen. Tupakanpolton lopettamista lukuun ottamatta en ole mitenkään tietoisesti tehnyt päätöstä elää terveellisemmin, enkä ainakaan lupausten kulta-aikana. Liikun, syön järkevästi, vältän kaikkea syöpää ja yleistä ruumiin kärsimystä aiheuttavaa. Muistan sanoa rakkailleni, että rakastan, sopia riidat, pyytää anteeksi. Koska yksinkertaisesti tahdon tehdä niin, en koska olisin luvannut. Tahto ei aina riitä. Joskus hyvätkin aikeet jäävät tapahtumatta, sitä kai inhimillisyydeksi kutsutaan. Vastustan sitä paitsi kaikkea sokeroitua ja kiiltävää, mikä ihminen se sellainen on, josta kaikki roso on vuoltu. 
Vuoden ainoa lupaus itselleni tapahtui sekin jo loppusyksystä, kun tein päätöksen kello kahdeksantoista alkavasta omatunnista arki-iltaisin. Olisi tosin ollut fiksua säästää se The Lupaukseksi, näyttäisi aika juhlavalta naamakirjassa 1.1.

Mitä voi luvata hän, jolla ei mielestään ole juuri nyt oikein luvattavaa? Paljonkin. Olla ihmisenä isompi ja mieleltään arkisten murheiden yläpuolella. Olla ainakin vähemmän kusipäinen kusipäisyyspäivinä. Kehittää itseään ja ajatteluaan ja loputonta pinnaa. Tai opetella joku uusi kieli ja liittyä kaveri vanhukselle –toimintaan. Kun tarkemmin alkaa ajatella, voisin keksiä helposti heti ainakin kaksikymmentä uutta kehitettävää/opittavaa/muutettavaa asiaa. En halua ajatella kuin yhtä.

Vuonna 2018 lupaan olla enemmän läsnä. Noin. Nyt se on wirallisesti sanottu. Kun joku (yleensä minua nuorempi meillä asuva ihminen) tulee seuraavan kerran kertomaan mielestäni jotain melko yhdentekevää ja odottamaan joutavaa, lasken puhelimen tai suljen läppärin kannen, käännän rintamalinjan kohti ja todellakin, kuuntelen. Sillä yleensä se, mikä minulla on meneillään, on yhdentekevää ja odottamaan joutuvaa. Kaveri laittoi juuri messengerissä hauskan meemin. Toinen päivitti lomakuvat Fuerteventurasta. Iltapäiväjulkaisun verkkosivulla käydään mielenkiintoista keskustelua subjektiivisesta päivähoito-oikeudesta – asia, joka ei minua edes millään muotoa koske.

Loputtoman tiedonhaluiselle ihmisotukselle on yksinomaan mahtavaa, että voi etsiä vastauksen jonkin mieleen juolahtaneen kysymykseen ja saada sen muutamassa sekunnissa. Ennen käveltiin kirjastoon tai kysyttiin joltain. Ikäluokkani nolot kysymykset kirjoitettiin nuoruuden epävarmuudella lähetettäväksi etanapostilla Suosikin Bees & Honey –palstalle, jonka vastaus tuli – jos edes tuli – lehden tiputtua joskus postilaatikkoon. Nyt omani kirjoittavat hakusanan Googleen. Ja niin teen muuten minäkin. Kirjatieto vanhenee, perimänä kulkenut on saattanut sekin sittemmin osoittautua jopa vääräksi. Ajantasainen ja päivitetty löytyy kämmeneen mahtuvasta. Jos siis haluan tarkistaa Eiffel tornin korkeuden (300 m) tai mitä mustajalkahillerit syövät (pääasiassa pelkästään preeriakoiria), saan vastauksen muutamalla vaivaisella sormen liikkeellä. Varjopuolena on sulkeutuminen unenomaiseen tilaan, jossa kyllä näkee, että puhujan huulet liikkuvat, mutta sanat eivät saavuta aivoja.
Vuonna 2018 en lupaa olla vähemmän loputtoman tiedon lähteellä. Kirjoitan juttujani, päivitän somea ja seuraan minulle mielenkiintoisia juttuja ihan takuulla yhtä paljon, mutta en kenenkään läheiseni ohi. Ja tämä on se lupaus.

Ihan kohta piirretään päivämäärään perään 2018. Aika mahtavaa.
Vaikka ei lupaisikaan mitään, vuoden vaihtuminen on perinteisesti eräänlainen välitilinpäätös. Punnitaan mennyttä ja tähyillään jo vakaasti tulevaan näiden kahden hakiessa jonkinlaista merkitystä mielessä; mistä olen kiitollinen, mitä haluan jatkaa, mihin muutosta. Jos nyt kokonaisuutena miettii, niin 2017 oli ihan keskivertokiva, eikä ainakaan yhtä sysipaska kuin edeltäjänsä, jolloin sana ”pohjanoteeraus” sai aivan uuden merkityksen. Kaikesta oppii, jos ei kerralla, niin kahdella. En tosin tiedä mitä opittavaa kaksnollakuudestatoista jäi. Takaiskut kun nyt eivät varsinaisesti aina omasta toiminnastani johtuneet. Elämään mahtuu, aikoja ja aikoja. Mutta jos nyt toivoa saa, niin sellainen superkiva, tapahtumarikas ja onnekas vuosi olisi tilauksessa. Yksi kappale sellaista, kiitos.

Oikein ihanaa vuotta 2018 kaikille! Rakkautta, terveyttä ja upeita yllätyksiä. 


5 kommenttia:

 1. Oikein hyvää uutta ja tulevaa vuotta Nelinalaan.

  Ja tiedoksi se, että meistä miehistä jokainen on oman elämänsä tollo. Kun sen oman tollonsa löytää niin elämä siitä eteenpäin on joko helpompaa, vaikeampaa mutta aina arvoitus.

  Deittipalstalla trollaava prinssinnakkia esittelevä mies käy lähimarketissa mutta ei aina muista mainoksen vuoksi avata sepalustaan.Ihan samat tyypit ja hyypiöt ovat niin netissä kuin kaupan kassajonossakin.

  Useimmat meistä hyypiöistä kuitenkin vilpittömästi toivovat naiselle hyvää eikä pahaa. Me miehet ny vaan ei olla hyviä sanomaan sitä. Saarikoskeksi pitää syntyä tai kasvaa, että kynä laulaisi halutulla tavalla. Eikä vaadittavaa viinan määrää kannata edes kuvitella.

  -sohvasika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein hyvää vuotta 2018 Sinullekin! Tässä ehti jo tulla vallan ikävä. :D

   Nakkikuvamiehet kyllä haluavat ensisijaisesti itselleen hyvää (tirsk). Mutta mikä minä olen asiasta kiistelemään. Tähän ikään mennessä olen vasta elämän oppikoulussa käynyt nuo miehisen ymmärrykseen alkeet. Eikä niissäkään edetty vielä kovin pitkälle opettajan saatua burnoutin liian yksityiskohtaisten kysymysten vuoksi.

   Poista
  2. Hei, olen Theresa Williams Vuosien ajan suhteessa Andersoniin, hän hajosi kanssani, teen kaiken mahdollisen saadakseni hänet takaisin, mutta kaikki oli turhaa, halusin hänet takaisin niin paljon rakkauteni vuoksi, Pyysin häntä kaikesta, annoin lupauksia, mutta hän kieltäytyi. Selitin ongelmani ystävälleni ja hän ehdotti, että minun pitäisi mieluummin ottaa yhteyttä oikeinkirjoittajaan, joka voisi auttaa minua heittämään loitsun saadakseen hänet takaisin, mutta olen tyyppi, joka ei koskaan uskonut loitsuun, minulla ei ollut muuta mahdollisuutta kuin kokeilla sitä. Lähettänyt oikeinkirjoittajalle, ja hän kertoi minulle, että ei ollut mitään ongelmaa, että kaikki on kunnossa ennen kolme päivää, että minun ex palaa minulle kolme päivää ennen, hän heittää loitsun ja yllättävän toisen päivän, se oli noin neljätoista. Minun ex kutsui minut, olin niin yllättynyt, vastasin puheluun ja kaikki mitä hän sanoi oli, että hän oli niin pahoillani kaikesta, mitä tapahtui, että hän halusi minun palaavan hänelle, että hän rakastaa minua niin paljon. Olin niin onnellinen ja kävin hänelle, että olimme yhdessä elämässä yhdessä onnellisena. Siitä lähtien olen luvannut, että kenelläkään tiedän, että minulla on suhde ongelma, olisin auttamassa tällaista henkilöä viittaamalla hänelle ainoaan oikeaan ja voimakkaaseen oikeinkirjoittajaan, joka auttoi minua omalla ongelmallani. email: {drogunduspellcaster@gmail.com} voit lähettää hänelle sähköpostia, jos tarvitset hänen apua suhteestasi tai muussa tapauksessa.

   1) Rakkaustunnelit
   2) Kadonnut rakkauden loitsuja
   3) Avioeron loitsuja
   4) Avioliittojen loitsuja
   5) Sitova Spell.
   6) Breakup-loitsuja
   7) Työnnä mennyt rakastaja
   8.) Haluat olla ylennetty toimistosi / Lottery loitsu
   9) haluavat tyydyttää rakastajanne
   Ota yhteyttä tähän suuriin ihmisiin, jos sinulla on ongelmia pysyvässä ratkaisussa
   kautta {drogunduspellcaster@gmail.com}

   Poista
 2. Neljättä kuluvaa vuotta jo viedään. Alku vaikuttaa ihan lupaavalta. Toisaalta, koska neljä ensimmäistä ovat osanneet kertoa jotakin sadoista seuraavista?

  Mitä mainiointa ilon, valon ja rakkauden vuotta, Nelina S!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, sitä samaa sinulle! Toivotaan, että neljä ensimmäistä osaavat kertoa sadoista seuraavista, jos kerran alku on jo vaikuttanut lupaavalta. <3

   Poista

Kiitos sinulle ihana kommentistasi!